Een lichte kleurrijke groentesoep van Jamie Oliver met Oosterse smaken en veel verse ingrediënten zoals paksoi en Chinese kool.
Benodigdheden
1 stengel citroengras
3 tenen knoflook, geperst
1 duimgroot stukje gember, grof gehakt
2 stuks steranijs
800 ml groentebouillon
200 g Aziatische groenten (babypaksoi, reepjes Chinese kool)
1 tl vissaus
1 tl sojasaus
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 rode chilipeper, fijngesneden
5 takjes Thais basilicum
1 bakje shisokers
partjes limoen, voor erbij
Bereiding
Plet het citroengras met een deegroller tot het openbarst en doe het in een grote pan, samen met de knoflook, gember en steranijs. Zet de pan op hoog vuur en giet de groentebouillon erbij.
Breng die net aan de kook, draai het vuur dan heel laag en laat de soep 30 minutenop laag vuur koken.
Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de Aziatische groenten toe en laat ze kort slinken; ze moeten hun knapperigheid behouden. Voeg de vissaus en sojasaus toe.
Serveer de soep in kommen, strooi de lente-uitjes, chilipeper, het basilicum en de shisokers erover en geef de partjes limoen erbij.
Het recept ‘Aziatische heldere groentesoep’ is afkomstig van Jamie Oliver.
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie