Deze koude avocadosoep met zurkel is een echt vitaminebommetje. Werk af met mooie rode bietscheuten voor een mooi contrasterend effect.
Benodigdheden
300 g zurkel
2 avocado’s, geschild en ontpit
1 lente-uitje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 citroen, geperst
1 tl olijfolie
20 g rode bietscheuten
8 takjes dille
peper en zout
Bereiding
Verhit een koffielepel olijfolie en fruit de knoflook glazig. Doe er de zurkelblaadjes bij. Bak op een matig vuur tot de blaadjes geslonken zijn.
Pureer het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met het citroensap.
Vermeng de avocadopuree met de gestoofde zurkel. Schenk er een kopje water bij en pureer nogmaals. Leng aan met wat meer water tot het een dik, vloeibaar soepje is.
Kruid de soep met peper en zout. Werk af met het lente-uitje, de rode bietscheutjes en de takjes dille. Serveer koud.
4 personen
Bron: 15 Gram
Geef een reactie