Benodigdheden
2 rijpe avocado’s
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
750 ml koude groentebouillon
125 ml bekertje slagroom
enkele druppels tabasco
4 el ongezouten cashewnoten, grof gehakt
Verder nodig
staafmixer of zeef
Bereiding
Snijd de avocado’s in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of duw het door een zeef. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten op laag vuur 3 min.
Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de bouillon, de avocado en 4 el slagroom toe en roer tot een gladde soep.
Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Laat 1 uur in de koelkast afkoelen.
Verdeel de soep over 4 kommen en maak er met de rest van de slagroom cirkels in. Bestrooi met de cashewnoten.
4 personen
Bron: ah.nl
Geef een reactie