Zin in een lekker en supergezond soepje dat ook nog eens in een mum van tijd op tafel staat? Probeer deze avocadosoep dan eens.
Benodigdheden
2 rijpe avocado’s
1 ui
1 teentje knoflook
750 ml groente bouillon
1 el citroen- of limoensap
4 plakjes bacon/spek
snufje chilipoeder
snufje zout en peper
Bereiding
Snipper je ui en snij je knoflook fijn. Bak dit aan in wat olijfolie totdat de ui glazig is.
Snij de avocado’s door de helft en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Voeg de avocado toe aan je ui en knoflook. Bak dit eventjes kort mee.
Voeg dan de bouillon toe en laat rustig even 5 minuten koken. Kook je soep niet te lang door want dan verlies je veel vitamines.
Pureer de soep met een staafmixer.
Bak wat bacon in een pan om door de soep te kunnen doen. Voeg op het laatst moment nog de citroen-/limoensap toe, een snufje chilipoeder naar smaak en een snufje zout en peper.
Tip
Voor een vegetarische versie laat je simpelweg de bacon achterwege.
2 personen
Bron: Lekker & Simpel
Geef een reactie