Een authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus is eten én drinken. Dat likje rouille en die toastjes moeten er absoluut bij.
Benodigdheden
bouillabaisse
2 l verse visfumet
1 scheutje olijfolie
2 uien
1 teentje look
1 venkel
1 preistronk
3 à 4 draadjes saffraan
4 tomaten
80 g geconcentreerde tomatenpuree
1 scheutje pastis
enkele takjes verse tijm
paar blaadjes verse laurier
8 grote gamba’s
250 g rode poonfilets
250 g zeeduivelfilets
rouille
2 rode paprika’s
scheutje olijfolie
2 teentjes look
3 eieren
1/2 citroen
1 snuifje saffraanpoeder
1 dl olijfolie
1 stokbrood
peper van de molen en zout
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Authentieke bouillabaisse‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Welke wijn bij Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus?
La Garrigue Etincelle rosé
Zinderend fris, dorstlessend, wat mineraliteit: deze wijn spreekt meteen aan door zijn finesse. En dan volgt nog de wervelende afdronk met weelderige aroma’s van kers en bosbes. Een ware verwennerij voor uw smaakpapillen.
Geef een reactie