Geen voorjaar zonder aspergesoep op het menu. Geef je bouillon extra veel smaak door de asperges de dag voordien al te schillen en de schillen te laten meekoken in de gevogeltebouillon. Bewaar de bouillon — met de aspergeschillen erin — een nacht in de koelkast. Zeef door een neteldoek.
Benodigdheden
voor de soep
1 kg asperges
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 kruidentuiltje (tijm, peterselie, laurier)
30 g boter
3 l bouillonblokje, kip
45 g tarwebloem
peper en zout
voor de afwerking
1 bussel witte asperge (mini)
5 g bieslook
1 eiwit
2 el tarwebloem
6 el panko
peper en zout
voor de kruidenolie
verse bieslook
bladpeterselie
verse dille
200 ml olijfolie
Bereiding
Het recept ‘Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie’ is afkomstig van Libelle Lekker.
Klik hier voor het volledige recept.
Libelle – Soep, elke dag anders
Van lichte lunch tot maaltijdsoep
In dit kookboek vind je voor elk seizoen, voor elke smaak en voor elke gelegenheid een passende soep. Van bouillabaise tot oxtailsoep en minestrone: 80 soepen om uit te kiezen en elke dag een ander bordje vol vitamines te serveren.
Geef een reactie