Met verse asperges en garnalen!
Benodigdheden
250 ml lichte culinaire room
800 g witte asperges
150 g champignons
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 blokje visbouillon
1 bundeltje kruiden van laurier, peterselie en tijm
1 bosje waterkers
3 el plantaardige olie (bij voorkeur druivenpitolie) plus wat extra voor de soep
100 g gepelde grijze garnalen
sap van 1 limoen
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Schil en snij de asperges in stukken. Snij de champignons in plakjes. Hak de sjalot en de knoflook fijn.
Stoof de sjalot en knoflook in een scheutje olie tot de sjalot glazig is. Voeg de asperges toe en stoof nog 2 minuten. Blus met 1 liter water en voeg het visbouillonblokje, het bundeltje van kruiden en de champignons toe. Voor extra smaak doe je de aspergeschillen in een hersluitbaar theezeefje of koffiezakje en voeg je deze toe aan de soep. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Maak intussen de waterkerscoulis. Hou enkele plukjes waterkers apart voor de afwerking. Hak de rest grof en mix fijn met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
Haal het bundeltje kruiden (en het theezeefje of koffiezakje met de aspergeschillen) uit de soep en mix de groenten fijn met een staafmixer. Mix de room erbij. Voeg een extra scheut visbouillon toe als de soep te dik is. Kruid met peper, zout en limoensap.
Serveer de aspergesoep met de gepelde grijze garnalen en de waterkerscoulis.
4 personen
Asperges
30 recepten met witte, groene en paarse asperges
‘Asperges’ geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Van romige soep tot hartige aspergequiche. Lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka; ‘Asperges’ geeft je genoeg inspiratie en variatie!
Geef een reactie