Deze aspergesoep met basilicumroom van Jeroen Meus is een toppertje met Pasen!
Benodigdheden
3/4 l aspergevocht
8 asperges
1 blaadje laurier
2 teentjes look
1/2 prei, grofgesneden
2,5 dl room
1/2 selder, grof gesneden
3 takjes tijm
2 uien, grofgesneden
basilicumroom
1 busseltje basilicum, enkel de blaadjes
1 dl room, half opgeklopt
garnituur
4 hele asperges, afgekookt
Verder nodig
Bereiding
Stoof alle groenten aan samen met de look, tijm en laurier. Blus ze af met de bouillon en laat goed doorkoken. Haal tijm en laurier uit de soep en mix en zeef de soep. Voeg de room toe en laat een beetje inkoken. Kruid af met peper en zout.
Mix de basilicumblaadjes fijn in de blender samen met lichtjes opgeklopte room. Leg net voor het serveren de hele asperges in de soep zodat ze warm krijgen en schik ze daarna in het bord. Giet er de soep over en werk af met een toefje van de basilicumroom.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Geef een reactie