Een heel makkelijke en smaakvolle aspergeroomsoep met blokjes zalm, geblancheerde aspergepunten en croutons.
Benodigdheden
150 g gerookte zalm, in reepjes
1 kg witte asperge, geschild
2 uien, grof gesneden
50 g croutons
2 l kippenbouillon
150 ml room
1 klontje boter
1 kruidentuiltje, tijm, laurier en peterselie
2 el krulpeterselie, fijngehakt
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Aspergeroomsoep met zalm’ is afkomstig van 15 gram.
Klik hier voor het volledige recept.
Asperges
30 recepten met witte, groene en paarse asperges
‘Asperges’ geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Van romige soep tot hartige aspergequiche. Lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka; ‘Asperges’ geeft je genoeg inspiratie en variatie!
Geef een reactie