Rond Pasen begint het seizoen van de witte asperges, gekweekt in volle grond. Daarom deze romige aspergesoep met wat rucola.
Benodigdheden
1 bussel asperges
1/2 l kippenbouillon
1 bosje rucola
1 aardappel
1 klontje boter
1 dl room
zout en peper
Verder nodig
Bereiding
Schil de asperges en breek de taaie harde onderste stukken eraf. Breng de schillen en de harde afgebroken stukken asperge aan de kook in 1 liter water en laat ze zachtjes koken gedurende 30 minuten. Zeef het kookvocht.
Snijd de asperges in stukjes en bewaar de koppen voor de afwerking. Stoof de geschilde en in blokjes gesneden aardappel aan in wat boter, voeg er de stukken asperges bij en voeg er dan 1/2 liter aspergebouillon en de kippenbouillon bij. Laat 1/2 uur zachtjes koken.
Voeg er dan de rucola bij en laat nog 2 minuten verder koken. Kook ondertussen de aspergepunten gaar in licht gezouten water en houd ze warm.
Mix de soep en haal ze door een zeef. Vermeng met room en breng op smaak met zout en peper. Versier met de aspergepunten.
Tip
Rucola kan vervangen worden door kervel.
4 personen
Asperges
30 recepten met witte, groene en paarse asperges
‘Asperges’ geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Van romige soep tot hartige aspergequiche. Lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka; ‘Asperges’ geeft je genoeg inspiratie en variatie!
Geef een reactie