Benodigdheden
4 el boter
1 grote zoete ui, fijngehakt
1 grote aardappel, geschild en in stukjes gesneden
2 middelgrote appels, geschild en gehakt
500 g pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
1 l kippenbouillon
1/8 tl piment
1/8 tl nootmuskaat
125 ml room
zout en peper
Verder nodig
Bereiding
Smelt de boter in een grote pan op matig-laag vuur. Voeg de uien toe en stoof ongeveer 8 minuten tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg aardappel, appels en pastinaak toe. Voeg als laatste de kippenbouillon en kruiden toe.
Zet het vuur hoger en breng soep aan de kook. Wanneer de groenten en appels zacht zijn zet je het vuur terug lager, dit is ongeveer 30 minuten.
Mix de soep. Roer de room erbij en breng op smaak met zout en peper.
4 personen
Bron: foodess.com
Geef een reactie