Benodigdheden
Voor de soep
400 g andijvie, gesneden en gewassen
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst
1 l groentebouillon
peper naar smaak
olijfolie
Voor de knapperige Serranoham
80 g Serranoham
Verder nodig
staafmixer of blender
lookpers
Bereiding
Fruit de sjalot en knoflook in een grote soeppan. Wanneer je de Serranoham gaat maken, verwarm dan de oven alvast voor op de hoogste stand.
Voeg de andijvie toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens je bouillon toe. Na 10 minuten koken, haal je de pan van het vuur en pureer je het geheel. Zet de pan weer op het vuur en laat nog eens 10 minuten doorkoken.
Schenk de soep in je kommen en serveer het met de ham en bijvoorbeeld crostini’s en geniet van je heerlijke herfstsoep!
Knapperige Serranoham
Verwarm de oven voor op de warmste en/of grill stand. Verdeel de plakjes ham op een bakplaat dat bekleed is met een stukje bakpapier.
Bak de ham in de oven, totdat deze knapperig is. Afhankelijk van je oven, zal dit ongeveer 4 tot 7 minuten in beslag nemen. Let op dat de ham niet verbrandt!
6 personen
flyingfoodie.nl
Geef een reactie