Benodigdheden
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 mespunt gemalen chili of spaanse peper of cayenne
4 kardemom zaden of 1 tl gemalen
1 tl kurkuma
1 kg pompoen
1 cm verse gember of kleine tl gemalen
500 cl water
400 cl kokosmelk
1.5 bouillonblokje
1 tl kokosolie extra vergin (met kokossmaak)
Bereiding
Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (kneuzen in een vijzel) of gemalen kardemom en de kurkuma erbij doen.
Na ongeveer 1 minuut de in stukken gesneden pompoen – zonder vruchtvlees/zaden en eventueel zonder schil – het water, de kokosmelk en de gember en bouillon erbij doen. Beetgaar laten worden en pureren.
Proef even of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat specerijen toe. Roer er vervolgens de kokosolie door.
Tip
Bij jonge biologische pompoenen hoef je de schil niet te verwijderen. Bij een oudere, niet biologische pompoen de schil verwijderen met een mes of dunschiller.
4 personen
Bron: rinekedijkinga.nl
Geef een reactie