Dit aardappel-peterseliesoepje met gekaramelliseerde uien & citroentijm-jeneverbesolie is echt de perfecte combi van smaken! Bij aardappel denk je al snel wat saai, maar door de toevoeging van zoete ui, knoflook en peterselie krijgt deze soep een heerlijke volle smaak. De toevoeging van de gekaramelliseerde uien en citroentijm-jeneverbesolie maken hem echt subliem.
Benodigdheden
4 el olijfolie
4 zoete uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 citroenen, geraspt
6 aardappels (Nicola), geschild, in blokjes gesneden
30-60 g platte peterselie, blaadjes grof gehakt
2 uien, gehalveerd, in dunne ringen
10 takjes citroentijm
6 jeneverbessen
150 ml extra vierge olijfolie
paar takjes tijm voor de versiering
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Aardappel-peterseliesoepje met gekaramelliseerde uien & citroentijm-jeneverbesolie’ is afkomstig van Nina Loves Food.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie