Zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!
Benodigdheden
2 el olijfolie + extra voor garnering
1 ui grof gesneden
2 tenen knoflook grof gehakt
1 aardappel geschild, in stukken
600 g geschilde pompoen in stukken
2 wortels in stukken
1 prei alleen het witte deel, gesneden
½ tl gemalen nootmuskaat
750 ml kippenbouillon
125 ml slagroom
1 el geroosterde pompoenpitten gedroogde cranberry’s en fijngehakte bladpeterselieblaadjes voor de garnering
Bereiding
Het recept ‘Romige pompoensoep’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie